focus op veiligheid

Over 4FireXL

Adviseur, trainer en oprichter Cees Bont

4FireXL is in 2010 opgericht door Cees Bont. Begonnen als bouwkundig adviseur en betrokken bij verschillende woning- en utiliteitsbouwprojecten. Tot 1999 werkte hij als uitvoerder en projectleider bij verschillende bouwondernemingen.

Van 1999 tot 2009 werkte Cees Bont als officier brandpreventie en plaatsvervangend brandweercommandant bij de gemeente Edam-Volendam. In die functie maakte hij de Nieuwjaarsbrand in 2001 in het Volendamse café De Hemel van dichtbij mee. Een zeer ingrijpende gebeurtenis die hem nog meer zou motiveren een eigen adviesbureau te starten.

Naast zijn werk als adviseur en BHV-trainer voor 4FireXL werkt Cees Bont als brandpreventieofficier bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Naast deze functies heeft hij een aanstelling als Officier van Dienst. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich verder ontwikkeld in Fire Safety Engineering en technisch brandonderzoek. Hij heeft veel ervaring en expertise in het toetsen en inspecteren van complexe bouwplannen en bouwwerken, fysieke veiligheid, het beoordelen van risico’s en het opstellen van risicoanalyses.